Our premium 100% polyester bag closing thread will ensure a secure and safe closure for a wide range of bags & sacks
With a silicon treatment Aurora’s industrial sewing thread runs smoothly with minimal lint build up and has an excellent yield and breaking strain rating.
Industrial bag sewing thread is used to close various types of bags: multi-walled paper, woven, laminated woven polypropylene, jute, polyester, flat & gusseted. The type of bag, bagging conditions and the product being bagged are just some of the considerations that will determine the best kind of thread to be used.

Индустриски Затворање торба Тема

Our premium 100% polyester bag closing thread will ensure a secure and safe closure for a wide range of bags & sacks With a silicon treatment Aurora’s industrial sewing thread runs smoothly with minimal lint build up and has an excellent yield and breaking strain rating. Industrial bag sewing thread is used to close various types of bags: multi-walled paper, woven, laminated woven polypropylene, jute, polyester, flat & gusseted. The type of bag, bagging conditions and the product being bagged are just some of the considerations that will determine the best kind of thread to be used.

Спецификации: 100% полиестер торба шиење теми Ne10 / 3 Ne 04/10 Ne12 / 4 (Nm20 / 4) Ne12 / 5 (Nm20 / 5) Ne20 / 6 итн Тежина: 200g, 250g, 1кг, 2кг, 3 килограми, 5кг, 8kg, 8oz, 4.5lb, £ 20 итн Материјал: 100% полиестер сечени влакна пакети: 200g --- 90cones / картон, 100cones / картон 1кг --- 24cones / картон 2kg --- 12cones / картон 3 килограми, 5кг --- 6cones / картон силиконски третирани под услов US FDA, намалувачки Филм покриени.

Бела торба конец за шиење

Спецификации: 100% полиестер торба шиење теми Ne10 / 3 Ne 04/10 Ne12 / 4 (Nm20 / 4) Ne12 / 5 (Nm20 / 5) Ne20 / 6 итн Тежина: 200g, 250g, 1кг, 2кг, 3 килограми, 5кг, 8kg, 8oz, 4.5lb, £ 20 итн Материјал: 100% полиестер сечени влакна пакети: 200g --- 90cones / картон, 100cones / картон 1кг --- 24cones / картон 2kg --- 12cones / картон 3 килограми, 5кг --- 6cones / картон силиконски третирани под услов US FDA, намалувачки Филм покриени.

нашиот блог

Се наоѓа во централниот дел на Кина, Хенан Деман Пакување копродукции, Ltd е брзо растечка компанија со својот фокус на текстил шиење теми и индустријализираните пакување. Нашата компанија специјализирана за производство на 100% полиестер торба затворање конец, откачи полиестер предиво за шиење и други сродни материјали за пакување и потрошен материјал. Ние атрибут на нашите производи со висок квалитет на нашите строги контрола на процесот на производство.
ПРОИЗВОДИ - Торба за шиење тема (Бренд Деман) ужива висок углед во светот во областа на пакување запечатување. Нашите производи се сосема соодветни за високо-брзински пакување запечатување торба системи како Newlong, Fischbein, Унијата посебно. Користење на нашите производи можат ефикасно да се зголеми продуктивноста во процесот на шиење.

Регистрирај се